walau sehebat mne pon kita... walau setinggi mne pon kita belajar... walau besar mne pon kejayaan kita.... tanpa restu dan doa ibubapa kita... cm kehidupan kita tiada keberkatan......

Followers

Para Tetamu

Thursday, 23 June 2011

Games yg Menghina Islam...




1) Devil May Cry 3


Satu permainan komputer yang digilai remaja negara ini dikhuatiri boleh menjejaskan akidah pemainnya kerana ia mengandungi elemen menghina Islam apabila memaparkan kalimah Allah dan Kaabah.

Pemain permainan itu didakyah kononnya mereka berjihad untuk menentang syaitan kerana dikehendaki menewaskan makhluk itu untuk menembusi 12 pintu sebelum ‘penghulu syaitan’ menanti mereka di pintu terakhir iaitu pintu Kaabah.

Elemen penghinaan ke atas Islam jelas tertera apabila kalimah Allah dipaparkan di setiap pintu yang dikawal syaitan termasuklah di pintu kaabah.

Difahamkan, permintaan tinggi terhadap permainan itu menyebabkan pihak pengeluar kini sudah mengeluarkan empat edisi bagi permainan berkenaan sejak mula memasarkannya pertengahan tahun lalu.

Tokoh agama yang juga penceramah bebas, Hassan Mahmud Al-Hafiz menyifatkan permainan komputer itu satu penghinaan melampau kepada umat Islam kerana kaabah adalah kiblat dan tempat suci, begitu juga dengan kalimah Allah yang tidak boleh dijadikan bahan permainan sesuka hati.


Satu adegan dalam game tersebut dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yang menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia nyata dan yang membukakan pintu tersebut adalah karaker c.g.i. yang telah menyerahkan diri pada kuasa ilmu hitam yang sememangnya Islam melarang amalan itu.

Ayat karaker c.g.i. itu ada membaca ayat, kalau tak silap lebih kurang begini permulaannya.

(Diterjemahkan dalam bahasa Melayu)
"wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan"

dan karaker itu membaca ayat itu didalam kitab yang dipegangnya. Kalau tak silap kitab bible. Pasal di akhir scene karaker tersebut ada menyebut 7 ayat kemusnahan yg tercatit didalam bible.

"Wrath, Sloth, Lust, Gluttony, Greed, Pride dan akhir sekali Envy".

Kalimah Allah pada 'Pintu' di dalam Permainan tersebut...

 Dibandingkan dengan Pintu Kaabah yang sebenar. Sama kan?

2) Clive Barker Undying


Permainan ini mengisahkan tentang perlawanan dengan syaitan. Tetapi ianya menggambarkan dalam istana yang diduduki syaitan itu terdapatnama-nama Allah di dinding istana tersebut. Ini seolah-olah menggambarkan bahawa sesiapa yang menyembah Allah itu adalah sekutu syaitan.
 

Berita mengenai permainan ini dirampas:
Permainan Undying dirampas kerana hina Islam

PERISIAN permainan komputer Clive Barker, Undying telah dirampas dalam operasi di sebuah pusat beli-belah di Kelang baru-baru ini kerana memaparkan beberapa perkataan dipercayai dipetik daripada al-Quran. Penolong Pengarah Penyelidikan dan Pembangunan, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Abdul Malek Ramli, berkata pihaknya merampas 50 keping cakera padat dari tiga premis di pusat beli-belah itu, hasil maklumat orang awam. Permainan itu mengisahkan watak utama, Clive Baker mengunjungi istana yang penuh ukiran artistik bercorak Islam termasuk ayat Al-Quran, yang dikuasai hantu dan syaitan.

Pemain permainan itu, menerusi watak Clive Baker perlu membunuh semua hantu dan syaitan bagi memperolehi sejenis tangkal bagi menghidupkan semula pemilik istana. Dalam laporan eMedia/Berita Harian yang disiarkan baru-baru ini Abdul Malek berkata, perisian cakera padat dipercayai cetak rompak yang dijual dengan harga RM10 itu, menggambarkan seolah-olah Islam berkompromi dengan syaitan.

Jika terbeli, beliau berkata, ibu bapa beragama Islam dinasihati memulangkan cakera padat itu kepada JAIS kerana ia boleh menpengaruhi kanak-kanak, selain menyalahi undang-undang.

Mengikut Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995, mana-mana orang Islam yang memiliki, menyimpan atau menjual bahan menghina Islam boleh dipenjara maksimum lima tahun atau denda RM5,000 ataupun kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan. Hukuman bagi orang bukan Islam yang terbukti menyimpan, menjual atau memiliki bahan itu, akan dirujuk kepada Kementerian Dalam Negeri.

Abdul Malek berkata, JAIS juga menerima dakwaan orang awam mengatakan, perkataan Allah dalam abjad jawi, timbul setiap kali Clive membunuh syaitan tertentu. “Jais masih menjalankan siasatan lanjut mengenai perisian itu dan ia mungkin mengambil masa tetapi serbuan terhadap premis lain akan dibuat secepat mungkin,” katanya.

3) Zack And Wiki


Luahan dari seorang gamer Wii:
Sebagai Avid seorang gamer Wii, saya sedang melihat trailer video game ini dan beberapa gameplay dari Zack and Wiki. Saya dibesarkan dalam sebuah keluarga Muslim dan melawat Pakistan beberapa kali. Oleh kerana itu, saya boleh mengatakan bahawa pada minit ke 0:20 dan 0:44 saat dalam video ini, anda boleh mendengar penghuni pulau sedang berdoa dengan suara panggilan Muslim untuk berdoa, "Allahu Akbar", dan kemudian meniru cara doa. Aneh dan agak mengerikan, saya sangat berharap laungan itu bersifat sementara sebelum diganti ke suara lain. Walaubagaimanapun, mengapa game tersebut dapat tempat pertama di sana?

4) Prince Of Persia


Prince Of Persia Pedang pada watak tu ada tulisan Kaligrafi Arabic Alphabatic yang diatasnya ditulis,

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"
(Sabda Rasulullah SAW)


"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar" (Surah Al- Ahzab:71)

Jika kita main game ini bermaksud kita juga menyokong apa yang mereka cuba sampaikan dan mereka lakukan; jadi semoga dapat disampaikan kepada saudara-saudara kita di luar sana.

5) Counter Strike Condition Zero Deleted Scenes


Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia. Kita kena tembak dengan askar-askar yang beragama Islam. Kalau kita sedar, masa kita tembak tu kita boleh dengar askar yang kena tembak menjerit "ALLAHUAKBAR" & "JIHADD".

6) Stronghold Crusader


Permainan Perang Salib. Pemain memain watak sebagai Crusader dan menentang musuhnya iaitu adalah orang Arab, dan ketika perang Salib, orang Arab semestinya orang Islam.

7) Guitar Hero 3 Legends Of Rock


Tidak cukup dengan karikatur dan filem pendek Fitna yang menghina kesucian Islam. Datang pula game komputer yang menghina kalimah Allah SWT. Kali ini game Guitar Hero 3 telah menghina kalimah Allah SWT. Guitar Hero 3 adalah permainan komputer yang memainkan lagu-lagu rock klasik.


Lihatlah bagaimana paparan kalimah Allah ini telah dijadikan paparan lantai dan kemudian dipijak-pijak oleh makhluk yang berupa “syaitan” bermain gitar. Sungguh biadap game ini. Game ini dibangunkan oleh syarikat Neversoft dan dikeluarkan oleh Activision dan RedOctane. Neversoft adalah sebuah syarikat pembangunan video game yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Dimiliki oleh Joel Jewett (berasal dari Montana, Amerika) bersama dengan Chris Ward dan Mick West. Chris dan Mick kedua-duanya berasal dari Yorkshire, England.


Jika kita tidak teliti, kita tidak akan perasan paparan kalimah Allah SWT ini. Pada sesiapa yang melihat permainan komputer ini sila uninstall game ini. Sungguh halus permainan golongan Yahudi dan Nasara untuk menyesatkan orang Islam. Waspadalah kita sebelum membeli mana-mana permainan komputer.

AZRINIZAM IBRAHIM
Presiden Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia

Ada 2 kemungkinan di sini.

a) Penghinaan Senyap
Memang sengaja menyelitkan unsur penghinaan.

b) Zodiak Virgo
Jika zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah, maka jadilah seperti bentuk dalam gambar tadi.

Zodiak Virgo:


Zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah:


Adakah simbol di dalam video game ini hanyalah zodiak Virgo yang terbalik atau memang sengaja menghina Islam?

UPDATED @ 5/3/2011
8) Resident Evil 4


Ni dia lagi 1 game yang menghina Islam iaitu Resident Evil 4. Resident Evil 4 merupakan game berdasarkan bahayanya biologi iaitu virus dan zombie. Ringkasnya, misi game ini adalah untuk menyelamatkan anak presiden Amerika yang diculik oleh kumpulan yang bernama "Los Illuminados".

Los Illuminados bermaksud “The Illuminated!”

Gambar berikutnya adalah lambang illuminati pada game tersebut.
 Lambang illuminati pada loket atau tangkal tersebut

 Screenshot dari gameplay Resident Evil 4

 Zoom pada pintu tersebut. 

Korang perasan tak apa yang tak kena dengan gambar di atas?. Agak-agak korang macam pernah nampak tak?

Kalau korang nak tahu itulah pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi, Madina. Macam mana boleh sesat dalam game ni pulak!!!.

Pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi

Apa yang lebih teruk lagi ialah pintu tersebut telah di Illuminati kan!!!. Lihat gambar di bawah ini.

Perbezaan pintu dalam game dengan realiti

Selepas meletakkan logo illuminti game tersebut

Memang melampau lah dorang ni!!!. Game ini turut dikeluarkan oleh CAPCOM sama dengan Devil May Cry. XLAWS pun tak taw la apa orang Jepun ni tak puas hati dengan orang Islam. Macam dah takde benda lain nak letak.

Kepada korang yang telah membaca post ni harap sebarkan pada keluarga, kawan-kawan dan orang Muslim yang lain secepat mungkin!.

Kesimpulannya, semua orang Islam diharamkan main games yang mempunyai unsur menghina agama-agama di dunia. Orang Islam haram main games yang ada unsur menghina agama Islam, hina agama Kristian, hina agama Yahudi, hina agama Buddha,hina agama Hindu, dan lain-lain fahaman dan kepercayaan yang berunsur keagamaan.

Kalau kita main juga, bermakna kita telah menghina agama-agama berkenaan dan bersubahat dengan penghina agama itu. Itu juga bermakna kita telah melanggar perintah Nabi Muhammad SAW.

Nabi kita Muhammad SAW melarang umatnya daripada menghina agama Islam dan semua agama yang ada di muka bumi ini. Orang Islam dilarang dan diharamkan daripada menghina agama lain.

Thursday, 16 June 2011

BAHASA KITA WAJAH KITA TAHU...

Salam Perpaduan......



Hari ini Zul ingin berkongsi pengalaman Zul kepada korang semua yang Zul rasakan boleh kita ambil iktibar & dibuat pengajaran apa yang Zul  sudah lihat sendiri dan alaminya...Kita nak jadi yang terbaik dari kalangan yang terbaik..Tapi kita juga kena lah jugak pintar dalam dalam mengharungi kehidupan kita ye..



Ok...samaada anda semua pintar ke tidak,sama2 lah kita renungkan dengan kisah yang Zul nk sampaikan kepada korang semua..


Kisah ini berlaku masa Zul dan rakan2 pergi ke masjid yang berdekatan dengan rumah sewa kami bagi menunaikan solat Jumaat..adalah seorang makmum lelaki..memanglah lelaki kn sebab masa tu pon sembahyang Jumaat.usia lelaki itu dalam sekitar 20an mengikut cara pemakaiannya..Yang Zul nk cerita ini pon berdasarkan pakaian yang dipakainya..Dia hanya memakai T-Shirt dan berseluar jeans biru gelap...
Memang x salah memakai pakaian sebegitu tetapi yg Zul hairan sgt nie sbb ade tulisan di belakang bajunya tu yang ada tertulis.."I`m funk stupid"..Nak tahu maksudnya korang rajin2lah selak kamus ye dan cari maksud perkataan tersebut...

Kalau ye pon nk berfesyen yg nk ikut peredaran zaman lah katekn...tp kne la jgak amik tau ape yg tertulis kt bju tu...jadinya,dia nk bgtau kt semua orang .tmbah2 lg kt masjid plak tu masa tu,dia nie bongok habis la...bukan sikit2 punya bodoh..Ops!!kurang pandailah Zul..nie maksimum punya kurang pandai..Erm..masalah2..

Nk beli baju pon jgn dok tgok design je..jgn tgok tulisan dia je bro..fahamkn jgak lah maknaya tu...Kalau baju tu tulis.."AKU NI BODOH"..engko nk pakai ke???..tepuk dada tanya lah iman...

Nak kreatif n inovatif tu boleh tapi kenalah bertempat..jgn dok bedal je tanpa tahu menahu ape yg kita nak sampaikn...Jadi,saje nk ingatkn kt korang semua,kreatif2 jgak bro,inovatif2 jgak kak..tp jhgn sampai silap dan salahnya pemahaman kita tu ye....


Sunday, 12 June 2011

MULA-MULA JE SUSAH.....

kehidupan kita nie mcm pilot nk bwk kapal terbang...Mula2 susah nk bwk kapal terbang tu naik..Kne tekan tu,tekan nie,pstikan sumenye dalam keadaan baik,brfungsi..Bukan calang2 org boleh bwk kapal terbang nie weh...Sebab tu nk blajar bwk alat teknologi nie susah n memerlukan kos yg tinggi...

Kapal terbang perlu berlari atas landasan..Pilot plak kne control kapal terbang tu betol2..Kalau silap..mahunya trgelincir dan boleh jadi berlaga dgn kapal trbang lain nk mendarat..Susah tu,sebab itu kapal terbang yg besar tu ada 3 org pemandu..masing2 ada tugas sendiri...xde sorang pon boleh leka,mamai,mabuk apatah lagi tidur dalam keadaan genting nie...

Bila kapal terbang da capai speed,dia pon menaik,terapung & terus meninggi-ninggi di puncak awan.Akhirnya kita yg ade di bumi da xdpt tgok dah mne kapal terbang tu pergi...

Bila kapal terbang da stabil & da smpai ketinggian yg diinginkan,apa yg pilot buat??..apa lagi pilot tekan ler butang auto jer dan kapal terbang akan meluncur di awan tnpa pilot & dikawal dengan sendirinya..Pilot da boleh tidor dah..Td je payah ckit time nk naik,tp bile da kt atas,cuaca plak baik,angin pon sepoi2 bahasa plak tu...so,xtersasar n kapal terbang tu boleh terbang sendiri menuju destinasi hanya menekn butang automatik..

Same gak ngn org berniaga,memang mule2 susah,brpanas,berhujan buka gerai tepi jalan,tp kalu da rajin usaha .kreatif,inovatif...akhirnye boleh gak buka restoran yg mungkin boeh jd restoran 5 bintang gitu(omputih cakap 5 STAR)...time tu kita da jadi tauke da,kuli yg buat kije,kita hanya dok pungut untung je la...

mcm jgak orang tanan pisang..mse nk tanam tu memenglah payah,susahlah,tp bila dah ade hasil nanti,xhabis2 makn..smbil berangan lg..yelah da mkn pisang berangan..hahaha.=)....teringin plak nk mkn pisang goreng pstu nk cicah ngan sambal kicap...^_^...

bersusah-susah dahulu,bersenang-senang kemudian....memeng tepat benor la boleh kaitkn ngan tajuk nie ye...
So,zul nk ingatkan kt korang sume,jgn dok merungut plak bile ade kesusahan..coz setiap kesusahan tu psti ade kemudahannya...InsyaALLAH....



Friday, 10 June 2011

ILMU PENYULUH KEHIDUPAN

ilmu sgt pnting dlm hidop nie.Tanpa ilmu,kita terumbang-ambing mnghadapi liku2 kehidupan...So,tuntutlah ilmuwalau kt mne pon selagi kita bergelar manusia & khalifah Allah di mne bumi nie...Bagi aku ilmu tu sgt pnting n amat tinggi nilainya lebih dr segala-galanya kerana dengan ilmu manusia akan beriman dan beramal...


RiNdunya kt keluaga

DIRI KITA DIUMPAMAKAN SEBATANG POKOK...

ya,itulah yg nk saya kongsi pada rakan2 semua..Akhlak umpama buah pada pokok iman. Akar tunjang pada pohon itu adalah persoalan iman, batangnya adalah rukun Islam, dahannya persoalan fardhu kifayah, rantingnya umpama amalan-amalan sunat.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...