walau sehebat mne pon kita... walau setinggi mne pon kita belajar... walau besar mne pon kejayaan kita.... tanpa restu dan doa ibubapa kita... cm kehidupan kita tiada keberkatan......

Followers

Para Tetamu

Wednesday, 9 November 2011

So what? sendiri mau ingat!


Syukur Alhamdulillah diucap,
Pada Maha Pencipta bergantung harap,
Diberi-Nya u all we all peluang,
Menatap dunia fana penuh gemilang.

Assalamualaikum salam untuk awek2,
Moga u all semakin hari semakin cantik,
Budi bahasa adab sopan harta dunia,
Belum cukup buat bekal di alam sana.

Sepuluh jari disusun memohon maaf,
Terlanjur kata,terkasar bahasa,salah dan silap,
Menegur mungkin ditafsir mengutuk,
So what?Ramai insan awek-awek mengamuk!

Sejak dulu hingga sekarang,
Isu bungkus membungkus asyik dibincang,
Insan awek2 kata,”Boringlah!”
Isu lain banyak lagilah.

Mungkin u all rasa isu ini tak penting,
Buat sakit hati dan u all melenting,
Tapi bungkus kan mudah jer,
Itu pun susah sangat nak buat ker?

Bukalah mata buka minda,
Yang wajib jangan dok ambil mudah saja,
Memang la pahala dosa u all yang tanggung,
Di kemudian hari jangan pulak dok meraung.

Bungkus biar betul2 jangan sambil lewa,
Kena caranya lengkap segala jangan saja nak melawa,
Bertudung tak semestinya aurat u all dah terjaga,
Bungkus yang atas bawah lak macam sarung nangka.

Sudah membungkus diri semua lega,
Inilah insan awek ciri sempurna,
Apapun masih banyak hal kene jaga,
Berbungkus tapi bercouple sampai x ingat dunia.

Pegang tangan u all kata tak apa,
Bukan luak apa,takde heavy-heavy punyer,
Tapi jangan lak lupa haram gak hukumnya,
Silap gaya bila dah kene nyesal x guna.

  
Si gagah perkasa pun 2x5,
Bombing jalan kea rah x berguna,
Ini ker nak jadi pemimpin namanya,
Bikin rosak ramai anak dara!


Awek2 pun kene la ingat,
Jangan dok ikut perangai ligat,
Kuat2kan  la sikit iman dan semangat,
Dipujuk rayu segalanya dah tak ingat.

Cukup2 lah buat free show,
Tayang sana sini nilau u all makin low,
U all punyer kaum jgak yang malu,
Mak bapak lagi la haru.

Bukak dada tayang paha,
Yang tengok terbeliak mata,
Nampak perut Nampak pusat,
Orang tengok naik meluat.

Baju singkat Nampak pusat,
Perghhh…tak malu da la berkarat,
Skirt ketat tambah plak singkat,
Nak berjalan pun da macam ulat.

Tudung cantik pelbagai cara diikiat,
Sayang plak berbaju ketat,
Ni berfesyen ke tuntutan syariat,
Ah,sendir le mau ingat!

Awek2 skrang makin ligat,
Kalau tegur melenting sampai x ingat,
Seribu satu u all punye alas an,
Macam x takot dengan balasan.

U all ni sebenarnya tahu,
Tapi saja buat2 xtahu,
Tutup sebelah mata kerana dunia,
Apa nak dibawa bila pejam mata?

Kerana nila setitik rosak susu sebelanga,
Maruah bukan murah kene la jage ye,
Setan bertopeng manusia ada di mana2,
Jangan lak u all yang jd mangsa.

U all di angkat tinggi serta mulia,
Jagalah diri maruah dipelihara,
Jangan kata orang mengutuk menghina,
U all sendiri kengkadang puncanya.

Zaman makin maju fikiran berkembang,
U all plak dok undur ke belakang,
Berpakaian tapi bertelanjang,
Huh!memang elok kene terajang.

Post a Comment

0 ulasan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...