walau sehebat mne pon kita... walau setinggi mne pon kita belajar... walau besar mne pon kejayaan kita.... tanpa restu dan doa ibubapa kita... cm kehidupan kita tiada keberkatan......

Followers

Para Tetamu

Sunday, 27 November 2011

SALAM TAHUN BARU,UNTAIAN KATA UNTUK RENUNGAN BERSAMA…

ASSALAMUALAIKUM…Salam ukhwah untuk semua!
Dengan bertanya  seseorang akan lebih berpengetahuan.Nama yang harum lebih berharga dari kekayaan. Cepat tidur,cepat bangun menjadikan seseorang sihat,makmur dan bijaksana.Hidup yang tak menghasilkan apa-apa bererti hidup tiada guna.

Barang yang selalu buat kamu tertarik selalu terasa mahal. Di mana ada kemahuan di situ ada jalan.Kemakmuran adalah hasil dari jerih  payah.Yang penting bukan berapa lama kita hidup,tapi bagaimana kita hidup.
Jika anda tak dapat berkata baik tentang diri seseorang.janganlah yang buruk anda katakan.Sekali ucapan yang keluar ia akan tersebar ke mana-mana. Berfikirlah hari ini dan berkatalah esok. Pertolongan yang tulus tidak akan mengharapkan inbalan kembali.Waktu yang hilang takkan dapat dipertemukan kembali. Nasihat yang baik adalah teladan yang baik.
Berbahagialah mereka yang tidak mempunyai hutang.Seseorang dikenali kerana dengan siap dia bergaul.Keramahan adalah senjata penakluk yang paling jujur.Dengan belaja rmematuhi perintah,kita akan tahu cara memerintah.Tak semua persoalamn dapat diselesaikan dengan cara analisa.
Cinta itu Indah tapi tak selamanya keindahan itu mengandungi cinta. Cinta itu bukan sumber bahagia tapi tiadanya cinta jadi sumber derita. Cinta itu laksana api yang tak boleh dipermainkan,jika dipermainkan akan membakar diri. Awali cintamu dengan kemantapan agar berjalan dengan menyenangkan. Cinta itu bermacam2 tapi yang paling aman dan kekal adalah cinta kerana-Nya.Cinta sejati adalah cinta yang terdiri dari dua orang sahaja dan tak ada tempat bagi orang ketiga. Cinta yang buta membawa orang dalam kesesatan.
Doa adalah suara iman dan senjata paling ampuh.Beramallah, nanti Tuhan akan memberi kurnia…

SALAM MAAL HIJRAH…

Post a Comment

0 ulasan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...